Түркия туризм саласында халықаралық стандарттарға сай

0
214

Түркияның Ұлттық тұрақты туризм бағдарламасы мәдени мұраны қорғай отырып, биологиялық әртүрлілікті, экожүйе мен табиғи сұлулықты сақтай отырып, жергілікті тұрғындар үшін әлеуметтік және экономикалық пайданы барынша арттыруды мақсат етеді. Сонымен қатар, бағдарлама туризмнің барлық аспектілері бойынша экологиялық таза болуын қамтамасыз ете отырып, ластануды азайтуға және ресурстарды сақтауға бағытталған. Бағдарлама бойынша тұрақты деп сертификатталған мүліктер қонақтарды әлемдік деңгейдегі, экологиялық таза тұрғын үйлермен қамтамасыз етеді және сонымен бірге қоршаған ортаны қорғауға көмектеседі. Экологиялық таза тәжірибе арқылы келушілердің тәжірибесін жақсартатын нысандар жергілікті қауымдастыққа да пайда әкеледі; мұндай рәсімдерді әділ, жауапты, инклюзивті және сезімтал түрде енгізу және өткізу жергілікті адамдар мен қауымдастықтардың бірегей құндылықтары мен мәдениетін сақтауға және қолдауға көмектеседі.

Түркияда орналастыру орындары төрт негізгі категория бойынша бағаланады. «Тұрақты басқару», «Мәдени әсер», «Әлеуметтік-экономикалық әсер» және «Қоршаған ортаға әсер». Жылжымайтын мүлікке тұрақтылық сертификатына қол жеткізудің бірінші қадамы тиімді тұрақты басқаруды көрсету болып табылады. Тексеру/сертификаттау көптеген кейінгі қадамдарды талап етеді, соның ішінде тұрақтылық саясаты мен әрекет жоспарларын әзірлеу, нақты жарнамаларды жасау және тұрақты есеп беру арқылы мүдделі тараптарға нәтижелерді жеткізу. Сонымен қатар, тұрақты дамуға байланысты оқытуды қамтамасыз ету үшін қондырғылар қажет. Бұл ретте орналастыру объектілері олардың мәдени және әлеуметтік-экономикалық әсері бойынша бағаланады. Орналастыру нысандары мәдени мұраны қорғайды, қонақтарға жергілікті мәдениетпен араласуға мүмкіндік береді, аймақтық экономиканы қолдау және жергілікті жұмыспен қамтуды ынталандыру, жергілікті сатып алуды ынталандыру және жергілікті кәсіпкерлерді қолдау сияқты тәжірибелер арқылы өркендеуге ықпал етеді деп күтілуде. Бұл шаралар бизнестің қоршаған ортаға тигізетін пайдасын барынша арттыруға және теріс әсерді азайтуға арналған. Әрбір учаске жергілікті жеткізушілер мен жеткізушілерге басымдық беру, жұмыс істеу сияқты бірнеше талаптарға жауап береді.


ПІКІР ЖАЗУ